There are two things that Swedish people take really seriously: chanterelles and semlor.
1. Mars: Semmeldagen
By: Valgerður Lilja Björnsdóttir
February 28th 2022
Svenska
Om det är något som jag har lärt mig
sen jag flyttade till Sverige, då är det att
svenskar tar två saker riktigt seriöst:
kantareller och semlor.
I år blir semmeldagen den 1. Mars och
konditorier har redan börjat fylla sina
fönster med den gräddiga bakelsen. För
er som har helt missat semlor tills nu, de
är vetebullar med kardemumma som är
fyllda med mandelmassa och vispad
grädde som äts innan påskfastan.
Men var ska man börja? Efter noggrann
undersökning har jag sammanfattat
Malmös favoritställen för att köpa semlor.
P.S. Det finns också ett instagramkonto för
er som har extra intresse: instagram.com/
gemigsemla
English
If there is something that I’ve learned after
moving to Sweden then it is that Swedish
people take two things really seriously:
chanterelles and semlor.
This year the
semmel day will be on 1. Mars and the
bakeries have already started filling their
windows with the creamy pastry. If you
have completely missed out on semlor
until this point, they are a cardamom-spiced wheat bun that is filled with almond paste and whipped cream that are eaten before the easter fast.
But where do you start? After thorough
research, I have compiled a list of Malmös
favorite places to buy semlor.
P.S. For those of you with extra interest in
semlor, there is an instagram account that
rates them: instagram.com/gemigsemla
• Bageri Leve
• Bagaren och Bonden
• St: Jakobs stenugnsbageri
• Pâtisserie David
• Mat och Chokladstudion
• Hedh-Escalante Chocolatier
• Bellevue conditori
• Katarina
• Hollandia
• Söderberg & Sara