Trädgårdspaletten – Malmös egna djungel

Photos: Anna Matsson

Trädgårdspaletten - Malmös egna djungel

By: Mathilda Fredlund Nyström

11th of April 2022

Du behöver inte längre åka till Sydamerika för att uppleva en tropisk regnskog, det räcker med att du tar buss nummer 7 till Velandergatan! Gömt mitt i ett villakvarter i Kulladal hittar du detta enorma växthus, du har kommit till Trädgårdspaletten – Malmös egna djungel.

Trädgårdspaletten är ett familjeföretag som satt färg på Malmö i 55 år. Med en växthusyta på 3500kvm, uppdelat i åtta olika växthus, kan du hitta i princip vilken växt du än är ute efter, vare sig det är en enkel ampellilja eller en sällsynt anthurium crystallinum, hittar du det på  Trädgårdspaletten. Du finner även små rum med allt från mängder av olika bonsaiträd, blommor att plantera i trädgården, till egenodlade unika växtexperiment.

Att besöka Trädgårdspaletten är inte som att gå in i en vanlig växtbutik, här kan du låta dig själv försvinna in i växternas värld i flera timmar. Man kan likna det vid att besöka en botanisk trädgård, bara att här får du ta med dig växterna hem. Dessutom är Trädgårdspaletten inte bara hem till tusentals olika växter, här bor även flera små sköldpaddor som älskar att bli fotade!


Var inte rädd för att be om hjälp, alla som arbetar här har en enorm passion för det de gör och besitter en oerhört stor kunskap. Trädgårdsmästaren Klaus Mårtensson anser att ärlighet och kunskap är det viktigare än allt annat, så pass att han säger ifrån om en kund är på väg att gå hem med en växt som inte är anpassat för årstiden.

Trots allt det härliga med Trädgårdspaletten är det bäst att komma ihåg att vänta tills ditt CSN har kommit in på kontot, det är lätt att det blir dyrt när du dras in Trädgårdspalettens magiska värld!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *